Sanal Turlar Eğitim Sektörüne Neler Katabilir?

Güncellenme Tarihi
4 Ağustos 2021

Yaşamakta olduğumuz Bilgi Çağı, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da teknolojik gelişmeleri takip etmeyi ve ayak uydurmayı gerektiriyor. Geleneksel yöntemlerin yetersiz kaldığı noktada ise teknolojik gelişmeler eğitimdeki açığı kapatmada nokta atışı faydalar sağlıyor.

“Duyarım ve unuturum, görürüm ve hatırlarım, yaparım ve anlarım.” Konfüçyüs, en etkili öğrenme biçiminin tecrübe etmek olduğunu bu sözler ile ifade ediyor. İmkanların daha kısıtlı olduğu dönemlerde eğitim teori odaklı ilerlemiş olsa da günümüzde koşullar çok daha farklı. Pek çok dijital objenin eğitime dahil edilmesi bu alanda ciddi bir ilerleme kaydetmeyi sağlamış olmakla birlikte, bunlardan belki de en önemlisi sanal gerçeklik teknolojisinin eğitime katılması oluyor.

VR Teknolojisi ile Öğrenciler Teorileri Pratiğe Dönüştürüyor!

VR Teknolojisi ile Öğrenciler Teorileri Pratiğe Dönüştürüyor

VR kavramı, eğitimde dijital dönüşüm sürecini hızlandırarak eğitim imkanlarını günümüz koşullarında gelebileceği en üst noktaya yerleştiriyor. 3D sanal tur, gerek sayısal gerekse de sözel tüm dersler için uygulanabiliyor. Örneğin, bir öğrenci fizik dersinde öğrendiği teorileri 3 boyutlu sanal tur aracılığıyla gerçek bir deneyim gibi test edebiliyor. Sanal gezinti, özellikle tarih konularının zihinde tam anlamıyla oturması için fazlasıyla imkan tanıyor. Anlatılan olaylardaki mekanları aynı zamanda deneyimleyen öğrenciler, görsel hafızanın gücüyle derslerden çok daha fazla verim alıyor.

360° Sanal Tur, Özel Eğitim için de Eşsiz Bir Fırsat Yaratıyor!

360° Sanal Tur, Özel Eğitim için de Eşsiz Bir Fırsat Yaratıyor

İletişim ve hareket güçlüğü çeken öğrencilerin eğitimi her zaman için biraz daha fazla özen gerektiriyor. 360° gezinti, bu özel öğrencilerin eğitimi için de şimdiye kadar imkansız varsayılan pek çok metodu mümkün hale getiriyor. Öğrenciler, gerçek yaşamda sahip oldukları engellerden dolayı gerçekleştiremedikleri tüm aktiviteleri sanal gerçeklik ortamında yerine getirebiliyor.

Bununla birlikte, söz konusu öğrencilerin edinmeleri gereken destek aletlerini nasıl güvenli bir şekilde kullanacakları da sanal tur eğitim desteği ile öğretilebiliyor. Örneğin, motorlu tekerlekli sandalye kullanması gereken bir kişinin gerçek hayatta karşılaşabileceği riskler ve bu durumda yapması gerekenler, sanal turdaki simülasyonlar sayesinde uygulamalı olarak anlatılabiliyor.

Sanal Tur, Öğrencilerin Sosyal Yönlerini de Geliştiriyor!

Sanal Tur, Öğrencilerin Sosyal Yönlerini de Geliştiriyor

Derslerde anlatılanları birebir deneyimleme imkanı sunan sanal tur, öğrencilere sınırsız bir düşünme ve hayal kurma alanı yaratıyor. Bu turlar, sosyal uyum sorunu yaşayan ya da mazeretleri dolayısıyla uygulamalı eğitimden mahrum kalan öğrencilerin de dersler içerisinde aktif rol almasına yardımcı oluyor. Ayrıca bu tür bir eğitim, öğretmen-öğrenci ilişkisindeki mesafeyi de kırarak sosyal bir atmosfer sağlıyor.

Bunun yanı sıra teknolojik cihazların kullanımı öğrencilerin bilgisayar kabiliyetini de geliştiriyor ve çağa uyumlu yetişmelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca sanal gerçeklik turları, derslerde motivasyonun artırılması için de son derece faydalı oluyor.

Eğitimde Daha İyi Koşullar için Siz de Bir Adım Atın!

Sanal Turcu, Matterport teknolojisinden faydalanarak ortaya koyduğu interaktif tur hizmetini emlak, ticaret ve yeme-içme gibi pek çok sektörle birlikte eğitim sektörü için de sağlıyor. Alışılagelen VR uygulamalarından farklı olarak çok daha gerçekçi ve geniş bir perspektif imkanı sunan Matterport ile dersler çok daha verimli hale geliyor.

Eğitimdeki koşulları iyileştirmek ve geleceği son teknoloji ile inşa etmek için siz de Sanal Turcu hizmetlerinden hemen faydalanmaya başlayın! 

Daha Fazla Bilgi Alın

Güncellenme Tarihi
4 Ağustos 2021

Yazar

adnan receloglu
Bu Yazıyı Paylaşın

Siz de Yapılarınızın İç Mekan Haritasını Oluşturabilirsiniz!

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de 360 derece sanal tur hizmeti vermekteyiz.

© Copyright 2019 - 2024 | Designed by ordek.co | All Rights Reserved